Stijlvol op de fiets met Dans l’assiette du cycliste

Interview met zaakvoerder Helgi Decreus

Hoe kwam je op het idee om iets met fietsen te doen?

“Een paar jaar geleden volgde ik een cursus fietsenmaker in avondonderwijs. Ik wilde iets met mijn handen gaan doen. Vermits de fiets voor mij en mijn gezin het belangrijkste vervoermiddel is, leek het me ook handig om zelf aan onze fietsen te kunnen werken.

Ondertussen zocht ik ook een nieuwe uitdaging, dus op een bepaald ogenblik kwam alles samen. Ik wist dat ik iets met fietsen wilde doen, alleen wist ik nog niet direct wat en hoe. Dat het geen klassiek fietsenatelier of -winkel zou worden was al wel zeker.”

Wat dan wel?

“Mijn interesse gaat vooral uit naar design- en handgemaakte fietsen. Ik had al enkele makers van dat soort fietsen leren kennen en de goesting om dergelijke fietsen te gaan verkopen nam toe. In diezelfde periode kwam ik ook een aantal kleine producenten tegen die fietskleding maken die er op het eerste zicht niet uitziet als fietskleding. Vaak zijn het modeontwerpers die naast het functionele aspect veel belang hechten aan het modieuze. Hierdoor is de kleding niet enkel

functioneel op de fiets, maar ook perfect draagbaar daarnaast. Ik bied met Dans l’assiette du cycliste dus een mix van handgemaakte designfietsen en modieuze fietskleding.”

Van waar de naam Dans l’assiette du cycliste?

“Als je ‘Dans l’assiette du cycliste’ vertaalt, krijg je ‘op het bord van de fietser’. Er kan van alles op het bord van de fietser liggen, je moet dat niet te letterlijk nemen. Vandaag zijn we gestart met de designfietsen en de kleding, maar ik heb nog ideeën die ik verder wil ontwikkelen als dit een succes wordt.”

Wie wil je met je concept bereiken?

“Meer en meer mensen in en rond de stad gebruiken de fiets om zich te verplaatsen. Het is die groep die ik wil bereiken. Dans l’assiette du cycliste biedt een oplossing om je veilig, comfortabel en stijlvol met de fiets te verplaatsen. Zowel voor woon-werkverplaatsingen als tijdens de vrije tijd. Opwaaiende regenponcho’s, vormeloze regenbroeken, regenjassen waarin je te pletter zweet, … behoren tot het verleden. Op die manier hoop ik ook mensen aan te spreken die hun verplaatsingen nog niet met de fiets doen. Ik streef ernaar om op termijn dé referentie in en rond Antwerpen te worden voor dit segment.”

Vertel eens iets meer over de designfietsen

“Momenteel verdeel ik Viks. Deze fiets herken je direct aan zijn a-typische frame. Elke Viks wordt met de hand gemaakt en volledig afgewerkt naar wens. De kans dat je twee identieke exemplaren tegenkomt, is dus bijna onbestaande. Op termijn wil ik graag het aanbod bijzondere fietsen uitbreiden.”

Je hebt een apart retailconcept?

“Ik vind het belangrijk om mijn klanten persoonlijk te ontmoeten. Voor de Viks fietsen is dit evident, maar ook voor de kleding vind ik het belangrijk om een woordje uitleg te geven. De meerwaarde zit vaak een beetje verscholen en wordt pas duidelijk als je de kleding kan uitproberen. Ik denk hierbij aan technische, waterdichte stoffen, lichtgevende details, pasvorm,...

Na afspraak kan je het assortiment vrijblijvend in onze showroom uitproberen. Of je kan een ‘demo aan huis’ aanvragen. Reserveer op de website de stukken die je interesseren en pas ze gewoon thuis. De kledingstukken worden met de cargofiets tot bij je thuis gebracht. Volledig vrijblijvend, ook als je beslist om niets te kopen. Het is een service die verleend wordt voor groot Antwerpen. Ook het concept van een homeparty behoort tot de mogelijkheden. Verder zal de cargofiets regelmatig in en rond Antwerpen opduiken ter promotie. En ik sluit ook niet uit dat we op termijn een winkel openen.”

Featured Posts
Er zijn nog geen gepubliceerde posts in deze taal
Nog even geduld...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square